Om Amanda

Amanda tränade friidrott på elitnivå under 10 år och vann sju-SM-titlar under sina aktiva karriär. Under dessa år lades tusentals timmar ner på träning och Amanda insåg vikten av rätt mat vid rätt tillfälle för att nå dem resultat hon strävade efter. 

Som en elitidrottare grundlades Amandas värderingar och strävan efter ett mål där disciplin, kamratskap, prestation var viktiga bitar, dessa värderingar håller hon fortfarande fast vid som företagare och tränare.

Efter flera år som elitidrottare ville Amanda Ottordahl föra sina kunskaper vidare till andra vars mål är att hjälpa människor att leva mer hälsosamt och prestera på toppnivå. Amandas mål att inspirera och öka medvetenheten och intresset för bra mat och regelbunden motion. Mår kunden bättre så förbättras deras prestationer i deras dagliga liv. För elitidrottare vill Amanda i första hand öka kunskapen bland elitidrottare och ledare om kostens betydelse vid fysisk och psykisk prestation. Amanda vill även hjälpa VARJE enskild elitidrottare hitta ett gångbart sätt för att säkerställa en god energi- och näringsstatus.

Efter examen på den tre-åriga dietistutbildningen Göteborg startade Amanda 2004 företaget Idrottsmodellen därefter vidareutbildade hon sig till personlig Tränare och dipl. Löpcoach. I och med Amandas kompetens som dietist och Personlig Tränare kan Amanda lägga upp skräddarsydda och kompletta program för att nå dem mål kunden sätter upp.

Amandas motto

Keep it simple - ingenting är omöjligt!

Sådan är Amanda som talare

Amanda är en engagerad talare som ser framemot nya utmaningar. Hon vill förmedla en positiv och sund inställning till mat och matvanor och inspirera alla deltagare till en mer aktiv fritid.

Citat om Amanda som föreläsare från Susanne Eriksson - Idrottskonsulent på SISU Idrottsutbildare:

"Å vá bra du va! Bra, konkret, lättfattat, inte några pekpinnar, du vet vad du pratar om och du är förtroendegivande. Har berömt dig så mycket jag bara har kunnat."

Amanda och hennes företag Idrottsmodellen erbjuder utbildningsdagar, föreläsningar, grupp- eller individsanpassade kost- och träningstillfällen.

Utbildning & certifikat

  • Dietist, Göteborgs universitet, 2004
  • Personlig Tränare, 2010
  • Träning under och efter graviditet
  • Dipl. Löpcoach
  • TRX suspension training
  • Mobility science
  • Kettlebell workshop

Amandas samarbetspartner är

 

Vill du veta mer

Är du nyfiken på att få veta mer?